I vores åbningstid kan du bestille take away på tlf. 9820 8811 eller ved at møde op i vores nye TakeAway-indgang for enden af rampen.

Vi har i foråret 2020 udvidet vores pizzeria-køkken med separat indgang og bedre plads til vores kunder som skal ind og hente mad.

 

Udenfor åbningstid kan du bestille via vores e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. dog skal e-mailen bekræftes af os før bestillingen er gældende.

Når du bestiller telefonisk, kan du typisk afhente din mad efter 15-20 min. (med forbehold for meget travle dage). I højsæsonen kan ventetiden omkring kl. 19 desværre godt blive over en time.

Vores take away-folder er altid tilgængelig i restauranten. Klik her og se take away menu.

ANTIPASTI :: Forretter :: Starters :: Vorspeisen

1. SAPORI DEL SOTTOVENTO

Smag på nogle af vores forretter; Vitello, Caprese & Carpaccio som udgangspunkt. Velegnet til at dele. Pris pr. pers:

Have a taste of selected starters; easily shared. Price pr. pers.

135 kr.     

2. CARPACCIO DI CARNE

Rå, tyndskåret oksefilet med frisk parmesanost, serveret på frisk champignon og bladselleri.
Raw, thin sliced fillet of beef with fresh parmesan cheese, served on fresh sliced mushrooms and sellery.

95 kr.

3. MONGOLFIERA CON COZZE

Pizzaboble fyldt med muslinger i enten hvidvins- eller tomatsauce. Velegnet til at dele.

Pizza bubble with mussels in either white wine or tomato sauce. Easily shared!

165 kr. 

4. ZUPPA DI POMODORO

Tomatsuppe.

Tomato soup.

70 kr.

5. INSALATA GRECA

Blandet salat med rødløg, tomat, agurk, feta og hele oliven.

Mixed salad with red onion, tomato, cucumber, feta and whole olives.

65 kr.

6. VITELLO TONNATO

Ovnstegt tyndskåret kalvefilet, serveret kold med tunsauce og kapers.
Oven baked thin sliced fillet of veal, served cold with tuna sauce and capers.

95 kr.

7. INSALATA CAPRESE CON CRUDO

Frisk mozzarellaost med frisk tomat, basilikumolie og luftrørret skinke.
Fresh mozzarella cheese with fresh tomato, basil oil and italian ham.

95 kr.

8. GAMBERONI ALLO ZAFFERANO

Argentinske kæmperejer med safransauce.
Argentian prawns with sauce of saffron.
115 kr.

9. PIZZA ALL'AGLIO

Vores favorit: Pizza med tomatsauce, hvidløgsolie og oregano (til 2-4 pers.).
All time favourite: Pizza with tomatosauce, garlic oil and oregano (for 2-4 pers.).

80 kr.

 

10. BRUSCHETTE DELLO CHEF

Vores ristede brød med variabelt fyld. Our own bread with variable topping.

55 kr.

 

11. CARPACCIO di POLPO

Tyndskåret, marineret blæksprutte på salatbund. Thinsliced marinated octopus on salad.

95 kr.

12. INSALATA CON POLLO E POMODORO SECCO

Salat med skåret kyllingebryst, soltørret tomat, croutoner, agurk, tomat og basilikumolie.
Bowl of salad with sliced chicken, sundried tomato, croutons, cucumber, tomato and basil oil.

75 kr. 
13. INSALATA VERDE

Grøn salat med bl.a. rucola, bladselleri, agurk og basilikumolie.
Green salad with a.o. rucola, sellery, cucumber and basil oil.

 

75 kr.

Alle forretter serveres med brød. (Undtagen nr. 9 & 10) 

All starters are served with bread. (Except no. 9 & 10) 

Alle Vorspeisen werden mit Brot serviert. (Excl. nr. 9 & 10)

 

 
Ekstra brød/ Extra bread / Extra Brot: 30 kr.

PASTA :: Pastaretter :: Pasta dishes ::

18. LINGUINE  ALLO SCOGLIO 

Lang pasta med alt-godt-fra havet, jomfruhummer, muslinger og kæmpereje, lidt tomat, hvidløg og chili.

Pasta with norwegian lobster, mussels and giant prawn, little tomato, garlic and chili.

125 kr.
19. PENNE AI FUNGHI (Vegetariano)
Kort pasta med skovsvampe og flødesauce.
Short pasta with mushroom and cream sauce.
98 kr.

20. PENNE ALLE VERDURE (Vegano)

Kort pasta med grønsager, chili og tomatsauce.
Short pasta with vegetables, chili and tomato sauce.

98 kr.
21. LINGUINE BOLOGNESE
Lang pasta med Bolognesekødsauce og parmesanost.
Long pasta with Bolognese meat sauce and parmesan cheese.

95 kr.

22. LASAGNE AL FORNO
Pasta i lag med Bolognese-kødsauce og parmesanost.
Layers of pasta with Bolognese meat sauce and parmesan cheese.
98 kr.
23. PENNE AL SALMONE
Kort pasta med laks i flødesauce med lidt tomat og chili.

Short pasta with salmon in cream sauce with little tomato and chili.
98 kr.

24. LINGUINE ALLA CARBONARA
Lang pasta med bacon, æg og parmesanost.
Long pasta with bacon, egg and parmesan cheese.

98 kr.
26. TORTELLINI ALLA PANNA (Vegetariano)
Pasta fyldt med ost, i tomat- og flødesauce med parmesan.
Pasta stuffed with cheese in tomato and cream sauce with parmesan cheese.
98 kr.

 

 Ekstra parmesanost / Extra parmesan cheese / Extra Parmesan Käse:

 

30 kr.

PIZZE :: Alle pizzaer er med oregano :: All pizzas are with oregano :: Alle pizzen sind mit oregano

34. PIZZA dello CHEF
prøver lidt forskelligt ...
Maybe try something new?
105 kr.
35. PEPPERONI E ANANAS
Tomatsauce, ost, pepperoni og ananas.
Tomato sauce, cheese, pepperoni salami and pineapple.
105 kr.
36. CAMPIDANESE
Tomatsauce, ost, skinke, champignon og pepperoni.
Tomato sauce, cheese, ham, mushrooms and pepperoni.
105 kr.

37. PROSCIUTTO E FUNGHI NY!
Tomatsauce, ost, skinke og champignon.
Tomato sauce, cheese, ham and mushrooms.

105 kr.
38. LE TRE P (De tre p'er: pepperoni-pollo-paprika)
Tomatsauce, ost, pepperoni, kylling og rød peberfrugt.

Tomato sauce, cheese, pepperoni salami, chicken and red pepper.
105 kr.
39. POLLO E BACON E INSALATA
Tomatsauce, ost, bacon, kylling, salat og creme fraiche-dressing.

Tomato sauce, cheese, bacon, chicken, salad and dressing.
110 kr.
40. CASERECCIA
Tomatsauce, ost, champignon, løg, rød peber, oksefars, chili og hvidløg.

Tomato sauce, cheese, mushrooms, onions, red pepper, minced beef, chilli and garlic.
110 kr.
41. PROSCIUTTO
Tomatsauce, ost og skinke.
Tomato sauce, cheese and ham.
105 kr.
42. VEGETARIANA
Tomatsauce, ost, champignon, artiskokker, oliven og kapers.

Tomato sauce, cheese, mushrooms, artichokes, olives and capers.
105 kr.
43. PROSCIUTTO E ANANAS
Tomatsauce, ost, skinke og ananas.

Tomato sauce, cheese, ham and pineapple.
105 kr.
44. BOLOGNESE
Tomatsauce, ost og Bolognese-kødsauce.
Tomato sauce, cheese and Bolognese meat sauce.

105 kr.

45. BOVINA
Tomatsauce, ost, champignon, løg, oksefars, chili og hvidløg.
Tomato sauce, cheese, mushrooms, onions, minced beef, chilli and garlic.
110 kr.
46. PICCANTINA
Tomatsauce, ost og pepperoni.
Tomato sauce, cheese and pepperoni.

105 kr.

47. PROSCIUTTO E PEPPERONI
Tomatsauce, ost, skinke og pepperoni.
Tomato sauce, cheese, ham and pepperoni.

105 kr.
48. GORGONZOLA
Tomatsauce, ost, champignon, bacon og gorgonzola.
Tomato sauce, cheese, mushrooms, bacon and gorgonzola. 
105 kr. 
49. QUATTRO STAGIONI
Tomatsauce, ost, skinke med artiskokker, oliven og champignon.
Tomato sauce, cheese, ham with artichokes, olives and mushrooms.
105 kr.
50. CALZONE
Lukket pizza med tomatsauce, ost, champignon og skinke.
Closed pizza with tomato sauce, cheese, mushrooms and ham.
105 kr.
51. MARGHERITA (VEGETARIANA)
Tomatsauce, ost, og oregano.
Tomato sauce, cheese and oregano.
95 kr.
52. GIOVANNI
Tomatsauce, ost, skinke, løg, champignon og æg.
Tomato sauce, cheese, ham, onions, mushrooms and egg.
105 kr.
53. NAPOLETANA (L'ITALIANA DOC)
Tomatsauce, ost, kapers, oliven og ansjoser.

Tomato sauce, cheese, capers, olives and anchovies.
105 kr.
54. ORTOLANA (VEGETARIANA)
Tomatsauce, ost, champignon, løg, rød peber, artiskokker og hvidløg.
Tomato sauce, cheese, mushrooms, onion, red pepper, artichokes and garlic.
105 kr.
55. SILVANA
Tomatsauce, ost, champignon, løg og bacon.
Tomato sauce, cheese, mushrooms, onions and bacon.
105 kr.
56. TONNARA
Tomatsauce, ost, tun, løg, kapers og hvidløg.
Tomato sauce, cheese, tuna, onions, capers and garlic.
110 kr.
57. ITALIA
Tomatsauce, ost, gorgonzola, rucola og lufttørret skinke.
Tomato sauce, cheese, gorgonzola cheese, rucola and italian ham.
110 kr.
58. MACCIO (LA FAMOSA)
Tomatsauce, ost, champignon, løg, bacon, oksefars, hvidløg og chili.
Tomato sauce, cheese, mushrooms, onions, bacon, minced beef, garlic and chilli.
115 kr.
59. POMODORO SECCO
Tomatsauce, ost, løg, oksefars, soltørrede tomater, hvidløg og chili.
Tomato sauce, cheese, onions, minced beef, sundried tomatoes, chilli and garlic.
110 kr.

 

Ekstra fyld: (F.eks.: pepperoni på nr. 48) / Extra filling / Extra Füllung:

Frisk mozzarellaost: 15 kr. 

 

10 kr.

PESCE :: Fiskeretter :: Fish dishes :: Fischgerichte

70. SALMONE AL SENAPE o AL LIMONE

Laks med senneps- eller citronsauce, grønsager og dagens kartofler.

Salmon steak with either mustard or lemon sauce, vegetables and potatoes of the day.

 195 kr.
71. SCAMPI E GAMBERONI
Grillede jomfruhummer og kæmperejer med en sauce af fintsnittede soltørrede tomater, hvidløg og persille, serveret med dagens kartoffel.
Grilled scampi and giant prawns with a sauce of fine sliced sundried tomatoes, garlic and parsley, served with potatoes of the day. 
 235 kr.
72. SPIGOLA ALLA MEDITERRANEA
Havbars med hvidvinoliven og frisk tomat, serveret med dagens kartoffel.

Sea bass with olives and fresh tomato, served with potatoes of the day.
195 kr.
  Top


CARNE
:: Kødretter :: Meat dishes :: Fleischgerichte

73. FILETTO DI POLLO
Flamberet oksemørbrad
Flambé beef tenderloin

  175 kr.

74. FILETTO 
Flamberet oksemørbrad

Flambé beef tenderloin

             235 kr.

75. SCALOPPINE 
Flamberet oksefilet
Flambé fillet of beef

195 kr. 

Vælg mellem grøn peberkornssauce, Gorgonzola-flødesauce eller skovsvampesauce.

 
Choose between green pepper corn sauce, Gorgonzola and walnuts or wild mushroom sauce.  

Alle kødretter serveres med dagens kartofler og grønsager / All main meat courses are served with potatoes and vegetables of the day / Alle Fleisch hauptgerichte werden mit Tagesgrünes serviert.

 

PER i BAMBINI :: Børnemenu :: Childrens menu :: Kindermenü

90. POLLO E PATATINE
Kyllingnuggets og pommes-frites with ketchup.
Chicken nuggets and potato chips with ketchup.
Hähnchen nuggets und pommes mit ketchup.
70 kr.
91. SPAGHETTI BOLOGNESE
Yndlingspastaen med Bolognese tomat- og oksekødsauce.
Pasta with Bolognese tomato and meat sauce.
Pasta mit Bolognese tomaten- und rindfleischsosse.
70 kr.
92. LASAGNE AL FORNO 
Ovnbagt pasta med Bolognese-kødsauce og ost.
Layers of pasta with Bolognese meat sauce and cheese.
Pasta aus Ofen mit Bolognese Rindfleischsosse, käse
70 kr.
93. FILETTO DI PESCE
Fiskefilet og pommes-frites med ketchup og remoulade.
Fish fillet and potato chips with ketchup and remoulade.
Fischfillet und pommes mit ketchup und remoulade.
70 kr.
94. PIZZA BOLOGNESE
Bamsepizza med tomatsauce, ost, Bolognese-kødsauce og oregano.
Child size pizza with tomato sauce, cheese, Bolognese meat sauce and oregano.
Kinderpizza mit tomatensosse, käse und Bolognese tomaten- und rindfleischsosse.
70 kr.
95. PIZZA PROSCIUTTO
Ungernes favorit: Bamsepizza med tomatsauce, ost, skinke og oregano.
Child size pizza with tomato sauce, cheese, ham and oregano.
Kinderpizza mit tomatensosse, käse und Schinken.
70 kr.
96. PIZZA PEPPERONI
Ungernes favorit: Bamsepizza med tomatsauce, ost, pepperoni og oregano.
Child size pizza with tomato sauce, cheese, pepperoni and oregano.
Kinderpizza mit tomatensosse, käse und wenig scharfe salami.
70 kr.
97. PIZZA POLLO E BACON
Bamsepizza med tomatsauce, ost, kylling, bacon, salat, creme fraiche-dressing og oregano.
Child size pizza with tomato sauce, cheese, chicken, bacon, salad, white dressing and oregano.
Kinderpizza med tomatensosse, käse, hähnchen, bacon, salat, cremefraiche und origano.
75 kr.
98. PIZZA MARGHERITA
Bamsepizza med tomatsauce, ost, og oregano.
Child size pizza with tomato sauce, cheese and oregano.
Kinderpizza med tomatensosse, käse und origano.
70 kr.
99. PATATINE FRITTE
Helt enkelt: Pommes-frites med ketchup!
Simply potato chips with ketchup.
Einfach Pommes mit ketchup.
45 kr.

DOLCI :: Desserter :: Desserts ::

82. BANANA SPLIT
Banan med italiensk is, flødeskum og chokoladesauce.
Banana with italian ice cream, whipped cream and chocolate sauce.
Banan mit italienischer Eis aus Bologna, Schlagsahne und Schokoladensosse.
65 kr. 

83. GELATO MISTO

1 scoop original blandet is fra Bologna, Italien.
2 scoop original blandet is fra Bologna, Italien.

3 scoop original blandet is fra Bologna, Italien.

4 scoop original blandet is fra Bologna, Italien.

30 kr.

38 kr.

45 kr.

50 kr. 

85. TARTUFO
Italiensk kakaostrøet portionsis med flødeskum og chokoladesauce.
Italian ice cream portion dashed with cocoa powder with cream and chocolate sauce.
Italienischer PorzionsEis mit Kakao, Schlagsahne und Schokoladensosse.
55 kr.
86. TIRAMISU
Italiensk klassiker; Ladyfingers vendt i kaffe, mascarpone, æg, sukker og kakao.
Italian classics; Mascarpone, eggs, sugar, cocoa and biscuits soaked with coffee.
Italienisches Klassiker; Mascarpone, Eier, Zucker, Kakao und ladyfingers mit Kaffee.

65 kr.

Ukompliceret italiensk mad af gode råvarer, tilpasset skandinaviske smagsløg, serveret i en varm og sydlandsk atmosfære. Sottovento – den italienske restaurant i Blokhus har siden 1996 bespist og behaget både lokale og turister.

Sottovento – den italienske restaurant i Blokhus siden 1996 ejes og drives af Astrid Kjølberg & sarderen Bruno Mocci, der efter en karriere i Italien og London har fundet sig til rette på denne solskinsplet i Danmark.

Vi har i foråret 2020 udvidet vores pizzeria-køkken med separat indgang og bedre plads til vores kunder som skal ind og hente mad.

Restauranten emmer af italiensk stemning, og stedet er den oplagte ramme om en middag for to, børnefamilien på udflugt, firmafesten såvel som fødselsdagsfesten, jubilæet eller enhver anden festlig lejlighed. Vi tilbyder også diner transportable/mad-ud-af-huset til fester og arrangementer... læs mere her, eller kontakt os via e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefonisk 9820 8811 for at høre mere om mulighederne og få et godt tilbud.

Vores personale tager varmt imod vores gæster, og vi leverer altid professionel og imødekommende service på flere sprog. Personalet er dansk og italiensk, og stemningen er glad med plads til humor.

Menukortet bugner af klassiske italienske fristelser som pizza, pastaretter, kødretter samt fisk og skaldyr – altid serveret i velsmagende og gavmilde anretninger og tilberedt med omhu og kærlighed. Vores vinmenu byder derudover på et bredt udvalg af herlige italienske og sardiske vine.

Sottovento ligger højt placeret med udsigt til båken, Blokhus by, den brede strand og Vesterhavet. Nyd vores veltillavede mad med et godt glas vin i vores hyggelige lokaler eller på vores skønne terrasse.

Tjek vores hjemmeside for menukort eller Take Away-menu, eller find os på Google, Facebook eller Tripadvisor som SottoventoBlokhus.

Arrivederci al Sottovento!

Ved større arrangementer og selskaber i restauranten kan vi sammensætte fordelagtige specialtilbud. F.eks.:

5 retters festmenu 475 kr. pr. pers.
3 retters menu 295 kr. pr. pers. (min. 10 pers.)
2 forretter, pasta eller pizza, 245,-kr. pr. pers.(min. 20 pers.)
Pizzabuffet (min. 15 pers.) inkl. lille sodavand kr. 120,- pr. pers. / inkl. stor sodavand 130 kr. pr. pers.

Har du specielle ønsker til din festmenu eller ønsker du at holde din fest hjemme, tilbyder vi også at levere menuerne som diner transportable.

Ring til 9820 8811 eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan tilbyde – og et godt tilbud.

 

Åben hver fredag-lørdag-søndag fra kl. 17 - fra 23. april åbent i restauranten hvis du har kan fremvise CoronaPas/negativ test og har foretaget en bordbestilling.

We open every friday-saturday-sunday at 5 PM - from 23rd April we can serve you in the restaurant if you have either negativ covid19 test or have been vaccinated, table reservation is mandatory.

 

Bededagsferien: åbent hver dag kl. 17

Kr. Himmelfartsdagsferien: åbent hver dag kl. 17 samt onsdag d. 20/5 fra kl. 17

JUNI: åbent hver dag fra kl. 17

JULI: åbent hver dag fra kl. 12.30 :: Open every day in July from 12.30 pm

AUGUST: åbent hver dag fra kl. 17 :: Open every day in August from 17 pm

SEPTEMBER: hver fredag-lørdag-søndag fra kl. 17 :: Open every friday-saturday-sunday from 17 pm

Oktober: hver fredag-lørdag-søndag fra kl. 17, samt hver dag i Efterårsferien i uge 42 :: Open every friday-saturday-sunday in October from 17 pm and every day during the Autumn Holidays.

Åbent hver dag i Vinterferien i uge 7-8 fra kl. 17 :: Open every day during Winter Holidays i February

Vi har åbent hver dag i Påskeferien fra kl. 16.30  ::  We open every day during Easter holidays at 4.30 PM

Restauranten er lukket i november, december og januar. 

Ring til os: 9820 8811

Sottovento ApS · Støvesvej 3 · 9492 Blokhus · Tlf 98 20 88 11 · ristorante@sottovento.dk · CVR 17857835